Fıstıklı ve susamlı Anamur usülü Batırık

Bizim buralarda kadınlar bir araya toplanınca mutlaka batırık denilen yöresel bir nevi kısır yaparlar.Bu kısırı sulandırıp yeşillik ekleyip soğuk çorba şeklinde tüketirler. Biliyorum biraz tuhaf gelebilir ama tadı nefistir. Ben de bilmiyordum sonradan çok sevip yapmaya başladım.

Malzemeler:
Iki su bardağı ince bulgur

Bir su bardağı çekilmiş, kavrulmuş yer fıstığı
Iki kaşık domates salçası
Bir kaşık biber salçası
Bir kase domates kurusu(yoksa iki rende domates)
Yarım çay bardağı kavrulup çekilmiş susam(burada küncü)
Tuz ve su
Bir tane kuru soğan
Yarım demet yeşil soğan, yarım demet maydanoz, istenirse fesleğen ve nane
Yapılışı:

Ince bulgur yumuşuycak şekilde suyla ıslatılır,malzemeler birlikte yoğrulur.

En sonunda yeşillikler ilave edilir.Soğuk çorba şeklinde yenmek istenirse limon suyu nar ekşisi ekleyip karıştırılır.Haşlanmış üzüm yaprağı veya beyaz lahanayla yenilir. Deneyin seveceksiniz.

IMG_0054.JPG

Reklamlar