Trileçe (Arnavut tatlısı)

Ben bu tatlıyı çok merak ediyordum, sizlerle paylaşmak için ilk kez yaptım.Bugüne kadar yediğim en güzel ve hafif tatlı diyebilirim.Kesinlikle yapmalısınız.

Malzemeler:
5 yumurta
10 kaşık toz şeker
Yarım su bardağından fazla sıvı yağ
10 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:
4 su bardağı süt
4 kaşık toz şeker
200ml sıvı krema
Karamel için:

3 kaşık toz şeker
200 ml sıvı krema
1 kaşık tereyağı
Öncelikle tatlımızın kekini yapalım.Beş yumurtanın akını ve sarısını ayıralım.Yumurta beyazlarını on kaşık toz şekerle çırpın kar haline gelsin.Diğer malzemeleri de ekleyip yumurta sarılarıyla karıştırın.Kare bir borcamı sıvı yağla yağlayıp keki 180 derecede pişirin.
Üzeri için 4 bardak sütle dört kaşık toz şekeri ve bir bardak kremayı çırpın,biraz koyulaşsın.
Kek pişince bu süt şerbetini üstüne dökün.
Diğer yanda bir tencereye üç kaşık toz şekeri koyun eriyip karamel haline gelince bir bardak kremayı karıştırın .Altını kapatınca bir kaşık tereyağını ekleyin. Tatlının üstüne dökün.Bu arada kekin üstüne kürdanla delikler yapınki sosu çeksin.

IMG_0078.JPG

IMG_0077-1.JPG

Reklamlar