Konya düğün pilavı

Bugün Konya yemeklerinden gidiyoruz.Konyalı olduğum için normal tabi.Övünmek gibi olmasın ama düğün yemeklerimiz çok lezzetli ve meşhurdur.Konyada düğüne değil pilava gidiyoruz denilir.Eskiden bu yana gelen bir gelenek olarak ortaya büyük tabaklarda ikram edilip hep birlikte yenilir.Misafirler pilav veya diğer yemekler bitince yine ortaya isteyip doyuncaya kadar yiyebilirler.Hatta sırf bu pilavdan yemek için düğün düğün gezen ekipler ve gençler vardır.Ne kadar lezzetli olduğunu buradan anlayabilirsiniz.Inşallah bu güzel gelenekler hep yaşar.
Malzemeler:
1 kg dana kuşbaşı ya da seviyorsanız kuzu eti
2kaşık tereyağı ,su,karabiber,tuz
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı haşlanmış nohut
Iki kaşık kuş üzümü
Iki bardak su veya et suyu (et suyuyla daha güzel olur)
4 kaşık tereyağı(isterseniz sıvı yağla karıştırabilirsiniz)
Yapılışı

İlkönce etlerimizi düdüklüde biraz sıcak suyla pişirelim.Kuşbaşı Et’ler suyunu çekince tereyağımızı ekleyip tuzunu ,karabiberini ekip kavuşalım.
Şimdi pilavı yapalım.Pirinçleri yağda şeffaflaşıncaya dek bir güzel kavurun.Su veya et suyunu ekleyip pilavı pişirin.En sonunda pilavı servis tabağına alıp üstüne etleri ilave edin.

IMG_0080.JPG

Reklamlar