Konya usulü Bamya çorbası

Bu çorba da Konya’mızın geleneksel düğün yemeklerindendir.Kökeni Selçuklulara dayanır.Çok lezzetli ve ekşili bir çorbadır.İlerki günlerde sizlere düğün yemeği sıralamasından da bahsederim inşallah.Bilmeyenlere ilginç gelebilir.Konya da yemeğin ortasında tatlı gelir .Bunun gibi daha çok değişik gelenekler var Kısacası bu imparatorluk görmüş ve başkent olmuş şehir çok renklidir.Ne de olsa Hz . Mevlana kültürü…
Bamya çorbası

Malzemeler:

250gr kuşbaşı kuzu eti
100 gr kuru çiçek bamya
Iki kaşık tereyağı
Iki kaşık domates salçası
Bir kaşık biber salçası
1 limon suyu ya da iki üç parça limon tuzu, koruk suyu varsa oda olur.
Su veya et suyu

Yapılışı:

Kuru bamyanın tüylerini elinizde ovalayın .Bamyaları limonlu suda haşlayın. Bu arada çelik tencerede kuşbaşı etleri pişirelim soğanları incecik doğrayıp pembeleşinceye dek kavurun.Salçaları ekleyip suyunu verelim,bamyaları ve ekşiyi etler pişmeye yakın ilave edelim. Suyu azsa ekleyelim. Sıcak sıcak ikram edelim.

IMG_0082.JPG

Reklamlar