Kardeşim Gül’ün tahinli ve susamlı keki

Bugün Adana da yaşayan kardeşim Gül’ün tahinli kekini denedim.Kendisi tam Adanalı gibi çok güzel içli köfte ve bulgur işleri yapar,aynı zamanda öğretmen olduğu için işi hayli zor.Çok güzel yemek yapar ama küçük oğlunun peşinde yesin diye yorulur.Tatlı yeğenim Efe bu kek sana gelsin.Bize gel beraber yapalım.

Malzemeler:
1 çay bardağı tahin
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı ceviz
10 kaşık tepeleme un
1 vanilya ,1 kabartma tozu
Kalıba serpmek için susam

Yapılışı:

Yumurta ve şeker iyice çırpılır,malzemeler eklenir.En son ceviz katılır.Tereyağı veya margarinle yağlayıp her yeri susama bulanmış kek kalıbında 180 derecede pişirilir.

IMG_0119.JPG

Reklamlar