Balkabaklı Kup

Bugün evimizde tamirat vardı. Her yer döküm saçım ortalık darmadağın, benim bu dağınıklıktan ruhum daraldı. Nasılsa bu tamirat 3 güne bitmez deyip, kendimi mutfağa zor attım. Önceden kabak tatlısı pişirmiştim. Ne zamandır kup yapmak isteyip yapamamıştım. Ne de olsa tam balkabağı zamanı…

 Annem, bize çocukken sütlü balkabağı püresi yapardı, kardeşim çok severdi. Kupun tadı aynı annemin yaptığı püreye benzedi. Ben dondurucada kalan kekleri de bazen saklıyorum. Kupun tabanını kekten yaptım. Denemenizi tavsiye ederim güzel oldu.

Malzemeler:

Yarım kilo bal kabağı, 1 su bardağı toz şekerle pişirilir püre haline getirilir.

Kreması için, 2,5 su bardağı süt,

1 çay bardağından biraz eksik toz şeker

2 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı nişaşta

1 paket vanilya

1 paket de çırpılmış krem şanti

Muhallebiyi pişirin, çırpılmış krem şantiyle karşıtırın. Ondan sonra kekleri robotta parçalayın. Daha sonra sırasıyla kup bardaklarını keki, üstüne muhallebiyi, üstüne de bal kabağı ezmesini yerleştirin. Eğer çocuklarınızı mutlu etmek isterseniz, kurabiye kalıplarıyla şekiller verebilirsiniz.

10814298_633205326802314_2115407473_n10816188_633205350135645_233423634_n

10819075_633205203468993_1349106_n10808252_633205233468990_1062003677_n

Reklamlar