Doğal tereyağı ve yapımı:

Malum biz burada tabiatın tam ortasında organik ürünlerle yaşıyoruz.Kıskandırmak gibi olmasın ama bahçemizde zeytin ağaçlarımızda yetişti ve bize organik zeytinyağı da yemek nasip oldu çok şükür.Ayvalık zeytinyağından hiç farkı yok mis gibi ekmeğini ban ye.Ben çoğu zaman tereyağımı da kendim yapıyorum.Bozyazı ve Anamur halkından ineği olanlar yoğurttan doğal ve organik tereyağı yapıyorlar.Hiç bir katkı maddesi yok.Tadı marketde satılan yağlara benzemiyor.Biraz zor bulunuyor ama ayırtırsanız uygun fiyatlara satılabiliyor.
Ev yapımı yoğurt keçe tulum veya yayık makinelerinde çalkalanarak tereyağı ve keş olarak ayrılıyor.Size de bunu kızarmış ekmek ve sıcak bazlamalar eşliğinde mis gibi yemek düşüyor.Kimbilir buralara gelirseniz yörede yufka açan kadınlara rastgelip siz de tadabilirsiniz.

IMG_0194-0.JPG

Reklamlar