Yoğurt keşi ve keş kavurması:

Merhabalar,bugün Akdeniz de çok sevilip tüketilen bir peynir türünü tanıtayım.Bana peynir desinler nerde olsa bulurum her çeşidini severim bu keş tam diyet yapanlara göre .Kalsiyum bakımından çok zengin hepimiz için çok faydalı ve kilo aldırmıyor.Yoğurttan kaynatılarak yapılıyor ve yağı alınıyor, bu yüzden yağsız bir çeşit.ilk kez yiyenlere tatsız gelebilir.Onun için
çeşitli ilavelerle tatlandırmak gerekiyor.Kahvaltılarda çok çeşitleri oluyor.Salatası ,zeytinyağlı kavurması ,kurutup ıslatılarak baharatlarla çeşnilendirilmesi gibi.Anamur ve Bozyazı yöresinde böreklerde ve sıkma denilen bazlamaların içinde çok seviliyor.Benim de sonradan sevip yaptığım gibi.Toroslarda dağda gezen keçiler çok oluyor onlara buranın halkı davar diyor.Kısacası burada her şey öyle doğalki… Malum keçiler dağdaki ot ,diken ,çalı ,kekik gibi organik yiyecekler tüketiyorlar bu yüzden Bozyazı ve Anamur yaylalarının tulum ve beyaz peynirinin tadı eşsiz. Yerel pazarlarda uygun fiyatlara bu doğal ürünleri alabilirsiniz.Özellkle Anamur’un cumartesi pazarı doğal ve yöreye ait ürünler bakımından çok zengin. Fazla tanınmadığı için şimdilik az biliniyor.El yapımı zeytinyağlı ve defneli sabunlar bir lira gibi inanılmaz ucuz satılıyor.Bazen pazarı gezerken köylü teyzelerin önünde tropikal kökenli burada yeni yetişen ürünlere rastlayıp şaşırabiliyorsunuz.Çarkıfelek(passiflora) meyvesi ,papaya, pepino gibi.Yollar yapılıp ulaşım kolaylaşınca herhalde buralarında kıymeti bilinip gelişecek.

IMG_0193.JPG

IMG_0194.JPG

Reklamlar