En güzel kuru fasulye:

Merhaba, eminim herkes kuru fasulye pişirmeyi bilir ve geleneksel yemeklerimizden olduğu için sever.Basit bir yemek gibi görünebilir ama herkesin pişirme şekli ve elinin lezzeti farklıdır.Midenize dokunmayacak bir fasulye yemek istiyorsanız bir de benim usulümden deneyin.Kim kuru fasulyemden yediyse herkes beğenir.Ben de tarif edeceğim gibi pişirmeyi usta bir aşçıdan öğrendim.inşallah yapar ve beğenirsiniz.Allah hepimize bereketli sofralar nasip etsin.

Kemikli etli kuru fasulye:

2 su bardağı kuru fasulye( geceden ıslatılmış)

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Kemikli et ne kadar isterseniz
Su,küçük acı biberler kurutulmuş( istenirse)
Fasulyelerimizi soğuk suda kaynatıp ilk suyunu dökelim ardından yine tencereye alıp az bir miktar daha soğuk su ile kaynatalım (sıcak su koyarsanız kuru fasulyeler daha çok sertleşir.Soğuk su ile bakliyatı pişirirseniz daha iyi sonuç alırsınız)Bir yandan tencerede kemikli et ,yağ ve salçayı çevirelim kuru fasulyemizi süzüp içine ekleyip pişirelim .Fasulyeler helmeleşip yumuşamaya başlayıncaya dek pişirelim.Süre veremiyorum kuru fasulyenizin cinsine bağlı olarak pişme süresi değişebilir.Yanında pilav ve turşu mutlaka olmalı.Bereketli günler dilerim.

IMG_0198.JPG

IMG_0195.JPG

IMG_0196.JPG

Reklamlar