Konya usulü yoğurtlu kıkırdaklı kesme çorbası:

Bu çorba Konyanın yerlileri tarafından çok yapılır.Ben başka bir yerde hiç rastlamadım.Tadı mantıya benzer ama kıymasızdır.Bizim evimizde çok yapılırdı en sevdiğim yemeklerden biriydi.Hele üstüne hamurdan yapılan kıkırdak ayrı bir lezzet katar.Özellikle de Konyanın süzme kese yoğurdundan yaparsanız tadına doyulmaz.

Malzemeler:
3 su bardağı un
2 su bardağı süzme yoğurt
2 diş ezilmiş sarımsak
Su ölçüsü damak tadınıza göre
1 tane yumurta
Tuz bir tatlı kaşığı
Kıkırdak için aynı hamuru kullanıyoruz.Fakat hamuru yoğurduktan sonra bir bezesini kıkırdak yapmak için ayırıp bir parça tereyağı veya margarin ekleyip onunla yoğurun.
Üzeri için 3 yemek kaşığı tereyağı,nane ve kırmızı biber.
Çorba hamurumuzu un ,tuz ve su ile mantı hamuru sertliğinde yoğuralım.
Bezelerimizi yapıp biraz dinlendirip mantı hamuru kalınlığında açalım.Açtığımız yufkaları küçük kareler şeklinde keselim.Bir kenara kıkırdak için hamurdan bir beze kadar ayırıp yağla yoğurun çorbanın üzerine dökmek için.Bunlarıda elimizde yuvarlayıp küçük ince rulo haline getirelim ve küçük keselim.Bu küçük yuvarlakları biraz tereyağ veya sıvı yağda kızartın.Çorbamızın üstüne dökmek için hazırlar.Bu arada kare şeklinde kestiğimiz hamurları sıcak kaynayan tuzlu suda haşlayalım.Bir kenarda yoğurdumuzu ezip 2 diş sarımsağı ekleyin.Haşlanmış olan hamurlarımıza yoğurdu yavaşça alıştırarak karıştıralım .Çorba kaselerne paylaştırıp üzerine kırmızı biberli yağ , nane ve kızarmış kıkırdaklarımızı ekleyip servis edelim. Bu çorbanın anlatması uzun sürdüğü için karışık gelebilir ama aslında zor değildir hamur açmayı biliyorsanız.Bilmiyorsanız da çaresi var küçük makarnalarla da yapılabilir.

IMG_0344.JPG

IMG_0340.JPG

IMG_0343.JPG

IMG_0341.JPG

Reklamlar