Karışık sebzeli brüksel lahanası:

Brüksel lahanası tadına alışık değiliz ama ben Allah’ın yarattığı nimetlerin hepsini sevdiğim için bunun da kesin bir faydası vardır diye yemek gerektiğini düşünüyorum.Avrupa ve Amerika da çok tüketilen bu sebze bizim mutfağımıza yeni girmeye başladı.İyi ki de girdi.Artık Türkiye’de de yetişiyor.Brüksel lahanasının da antioksidan( kanserden koruyucu ) özelliği brokoli gibi kanıtlanmış.Ayrıca şu kış günlerinde ihtiyacımız olan C vitamini içeriyor.Bence mutfaklarımızda daha çok yer almalı, bu sayede çocuklarımız da alışıp sağlıklı beslenir.
Malzemeler:
Yarım kg Brüksel lahanası
2 büyük havuç
1 orta boy patates
2 tane domates
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker( ben bazen doğal olsun diye şeker yerine portakal suyu kullanıyorum) .
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Brüksel lahanasının sararmış yaprakları ayıklanıp diğer sebzelerle güzelce yıkanır.Bütün sebzelerle ve diğer malzemelerle birlikte tencerede biraz yağla sotelenir üzerine az bir miktar tuz ve su eklenip pişirilir.Çok çabuk pişiyor.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2014/12/img_0436.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2014/12/img_0437.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2014/12/img_0435.jpg

Reklamlar