Kabak cipsi ve kahvaltılık alternatifler:

Merhaba kabağı hiç cips ve atıştırmalık olarak yediniz mi.Hem hafif hem de lezzetli bir tarif.Tek yapmanız gereken kabakları incecik yuvarlak bir şekilde doğramak ve sızma zeytinyağı sürüp üstünde az bir peynir rendesi ve baharatla tatlandırıp fırına sürmek.Kalorisi az lezzeti bol .
Ayrıca kahvaltılarınıza değişik bir sunum yapmak isterseniz sebzelerden yine yararlanabilirsiniz.Mesela yumurtanızı dolma biber veya kırmızı kapya biber ya da büyük bir soğan diliminin içine kırıp pişirebilirsiniz.
Kabak cipsi yapılışı:
Büyük bir kabak yıkanıp kurulanır incecik yuvarlaklar halinde doğranır.Üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürülür( sızma zeytinyağı her zaman tercihim)deniz tuzu ve karabiber ekilir.En üste de istediğiniz bir cins peynir eklenir 200 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2014/12/img_0515.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2014/12/img_0508.jpg

Reklamlar