Portakallı Şam Kurabiyesi

Küçüklüğümdem bu yana pastaneye gittimmi ilgimi hemen büyük sarı renkli kızarmış kurabiyeler çekerdi.Nasıl bu kadar büyük oluyor diye düşünürdüm.Tadını merak edip aldırırdım.Küçüklüğümde yediğim iri Şam kurabiyelerini nihayet yaptım.Önceki yaptığımı portakal suyu ve zerdeçal koymadan yapmıştım onlar da güzeldi ama şimdi tarifini vereceğim kurabiyem tam anlamıyla nefis oldu.
Malzemeler:
3 yumurta
1 portakal suyu
4 su bardağı kadar un
1 su bardağı zeytinyağı( bir parmak eksik olabilir)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı zerdeçal( hem faydalı hem de renk veriyor)
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı silme kabartma tozu
1 portakal rendesi
1 vanilya
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Yapılışı:
Yumurta ve şeker,yağ,yoğurt iyice çırpılır.Portakal suyu ve diğer malzemeler eklenir.Bu arada unu azar azar karıştıralım çünkü hamurumuz ele yapışacak kıvamda olmalı.Kurabiyenin özelliği içi yumuşak kek gibi dışınında kurabiye gibi olması.Bu verdiğim tarifi aynen yaparsanız tutturursunuz.Elimize yapışan yumuşak bir hamur elde edince yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ya elimizi sıvı yağla yağlayarak yada yağlanmış bir kaşık yardımıyla mandalina büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp tepsiye yerleştirelim.Tepsiye aralıklı olarak koyalım çünkü çok güzel kabarıyorlar birbirlerine kabarınca yapışmasınlar.Kurabiyeleri üzerine ceviz kırığı ve toz şeker serpip 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim.Kurabiyeler kabardıktan sonra fırın derecesini 180 e düşürüp üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2014/12/img_0534.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2014/12/img_0533.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2014/12/img_0538.jpg

Reklamlar