Çilekli Şarlot Pastası

Merhaba hepimizin kandili mübarek olsun.Dün kızımla yürüyüş yaparken organik çileklerin yetiştiği bir bahçeye uğradık.Bu kış ortasında kıpkırmızı mis kokulu çilekler çok güzeldi hele bir de onları kendi elimizle toplamak ayrı güzeldi.Ne zamandır aklımda olan çilekli pastayı bu organik ,ilaçsız çileklerle yaptım hafif ve lezzetli oldu.
Malzemeler
2 paket kedi dili bisküvi ( savayer bisküvi)
1 kg çilek ( daha az da gidebilir)
Kreması için
1 litre süt(5 su bardağı oluyor)
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı,1 vanilya
1 kaşık tereyağı veya 4 yemek kaşığı labne peyniri
Çilek peltesi için
Çileklerimizin bir kasesini püre haline getirelim iki yemek kaşığı mısır nişastası ve iki kaşık şeker ve bir bardak su ile pişirip muhallebi kıvamına gelsin.
Yapılışı
Kelepçeli kalıbımızın altına kedi dili bisküvilerini dizelim bu arada kalıbın kenarlarınada uzun bir şekilde sıralayalım.Kremayı malzemeleri ekleyip devamlı karıştırarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim.Kelepçeli kalıptaki alta yerleştirdiğimiz kedi dillerinin üzerine pişen kremayı dökelim.Üzerine dilimlenmiş çilekleri yerleştirelim.Bu arada bir kenarda duran çilekli pelteyi meyvelerimizin üstüne yayalım onun üzerini de dilimlenmiş çileklerle süsleyelim.Dört saat kadar buzdolabında dinlendirip kalıbından çıkarıp servis yapalım.İsterseniz kurdeleyle süsleyebilirsiniz.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2015/01/img_0557.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2015/01/img_0559.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2015/01/img_0562.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2015/01/img_0558.jpg

Reklamlar