Nar Peltesi:

Bu soğuk günlerde narlar bitmeden hafif bir tatlı yapalım.Bol vitaminli antioksidanlı nar peltesi.Yakut kırmızısı rengi ve mayhoş tadıyla çok güzel oluyor.İçine şeker atmadan yaparsak diyet yapanlar için de iyi bir tatlı alternatifi.Benim gibi meyveli tatlıları seviyorsanız siz de yapabilirsiniz.
Malzemeler
3 tane narın suyu( bir büyük bardak çıkacak şekilde)
1 yemek kaşığı nişasta ( buğday veya mısır nişastası)
2 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için nar taneleri
Sos yapmak isterseniz 4 yemek kaşığı nar suyu ve 1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı
Narların suyunu çıkaralım bir büyük bardak nar suyu lazım.İçine nişasta ve iki yemek kaşığı toz şekeride ekleyip ezelim orta ateşte karıştırarak koyulaşıp pelte kıvamına gelinceye dek pişirelim.Islatılmış küçük kaplara dökelim.Soğuyup katılaşınca 4 yemek kaşığı nar suyu ve 1 tatlı kaşığı şekerden fazla kaynatmadan sos yapıp peltelerin üstüne döküp servis edelim.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2015/01/img_0535.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2015/01/img_0536.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2015/01/img_0540.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2015/01/img_0544.jpg

Reklamlar