Pastane Kurabiyesi

Küçüklüğümde rahmetli Dedem elimden tutar bakkala götürürdü.Eminim hepinizin yaşamından böyle anlar vardır.Dedemle birlikte köşedeki emektar bakkala gidip çok sevdiğim kurabiyelerden alırdık.Bu kurabiyelerin ucu hindistan cevizli ve marmelata batırılıp süslenmiş olurdu.Onların tadını ve lezzetini unutamam.Ben de rahmetli dedemi bugün anarak çocukluğumun kurabiyelerinden yaptım ve sevgili dedeciğime fatiha olarak gönderdim.
Malzemeler
1 tane yumurta
1 su bardağından biraz eksik pudra şekeri
100 gr tereyağı
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 ,5 veya 3 su bardağı un
Süslemek için 40 gr ( yarım paket) bitter çikolata
Hindistan cevizi ve dövülmüş antep fıstığı
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağı,yumurta,pudra şekeri ve sıvı yağ iyice elle karıştırılır.Sonra un,vanilya ve kabartma tozu eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde hamur alınıp elle oval şekil verilir.Çatalla üstlerine şekil yapılıp 180 dereceye ısıtılmış fırında pembeleşinceye dek pişirilir.Pişen kurabiyeler benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılıp antep fıstığı ve hindistan ceviziyle süslenir.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2015/01/img_0594.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2015/01/img_0582.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2015/01/img_0589.jpg

Reklamlar