Tarsus usulü tavuk çorbası

Mersin’e giderseniz çarşı içinde çok güzel çorbalar yapan bir yer var Tarsuslu Murat Usta.Salaş bir yer ama ağzının tadını bilenler burayı tercih ediyor.Zaten Mersin ve Adanalılar yemeyi çok sevip damak tadına önem verdikleri için adım başı tatlıcı,çorbacı,kebapçıya bu illerimizde rastlamak mümkün.Ben bu tarifini vereceğim çorbayı ısmarlarken açıkçası mercimek ve tavuğun karışımı nasıl olur diye tereddüt etmiştim.Önüme gelen çorbayı tadınca lezzetine bayıldım hemen eve gelip denemek istedim.Gittiğim Tarsuslu çorbacıda bu çorbayı humusla servis ediyorlardı.Humusu çorbanın içine karıştırıp sarımsaklı olarak da yeniliyordu.Tercih sizin.Bu soğuk kış günlerine çok yakışan çorbayı yapıp denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:Yarım haşlanmış bütün tavuk
5 yada 6 su bardağı tavuk suyu
4 yemek kaşığı tepeleme dolu un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Üzeri için kırmızı pul biber,bir kaşık tereyağı ve biraz sıvı yağ
İstenirse biraz ezilmiş sarımsak,limon suyu
Üzeri için kıyılmış maydanoz
Yapılışı
Tavuk haşlanır.Bu arada tereyağında un pembeleşinceye dek kavrulur üzerine biraz soğuk su eklenip ezilir tavuk suyu ve kırmızı mercimek katılarak pişirilir.Mercimekler yumuşayınca blendırdan geçirilip didilmiş tavuk etleri ve
haşlanmış nohut eklenip biraz daha kaynatılır.Siz çorbayı koyu severseniz un miktarını isterseniz artırabilirsiniz damak tadınıza göre duruluğu ve koyuluğunu ayarlayabilirsiniz.Çorbamızı servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz ve tereyağında pul biber ekleyelim.Ayrıca kıyılmış maydanoz ve isterseniz ezilmiş sarımsak ve limon çok yakışıyor.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2015/01/img_0602.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ae4/78051229/files/2015/01/img_0600.jpg

Reklamlar