Qesadilla( meksika usulü tavuk dürüm)

Bu yemek hem börek gibi hem de tavuk ya da etli yapıldığı için çok lezzetli ,isminden dolayı zor gelebilir ama kolay olduğunu göreceksiniz.
Malzemeler
Kişi sayısına göre lavaş ekmeği (bulursanız tortilla ekmeği)
Ben bu ekmekleri kendim yaptım tam buğday unundan
Yarım kg jülyen doğranmış tavuk göğsü
1 büyük kırmızı biber
1 yeşil biber
1 tane büyük kırmızı soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz kırmızı pul biber,biraz rendelenmiş kaşar peyniri
Acı sos, chili sos ,isterseniz labne peyniri
Yapılışı
Ekmekler dışında bütün malzemeler jülyen doğranır ve kızdırılmış tavaya önce soğanlar eklenir.Soğanlar pembeleşince uzun doğranmış tavuk gögüsleri ve biberler eklenip kızgın ateşte pişirilir.Lavaş ya da tortilla ekmeklerinin içine harcımızdan yarısına koyulur.Üzerine kaşar rendesi eklenip yarım ay şeklinde kapatılıp tost makinesinde kaşarlar eriyinceye kadar tutulup servis edilir.

2015/01/img_0633.jpg

2015/01/img_0628.jpg

2015/01/img_0630.jpg

2015/01/img_0631.jpg

Reklamlar