Acılı ve Baharatlı Çubuk Kraker Tarifi

Ne zamandır bu güzel acılı çubukları yapmak istiyordum.Konya gevreğini yiyenler bilir onun acılı ve baharatlı hali oldu.Ev yapımı olup içine ne koyduğumu bildiğim için de sağlıklı oldu.Özellkle acı pul biber çok yakıştı.Çayın yanına tuzlu atıştırmalık sevenler denesin derim.
Malzemeler
1 yumurta
125 gr tereyağı veya teremyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Zevkinize göre istediğiniz baharat çeşidini ekleyebilirsiniz
Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.Hamur merdaneyle 1 cm kalınlığında açılıp ruletle ince çubuklar kesilir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir ,kızarmaya başlayınca ısı 150 dereceye getirilip çubuklar gevretilip,çıkarılır.

2015/01/img_0784.jpg

2015/01/img_0781.jpg

2015/01/img_0782.jpg

Reklamlar