Ev Yapımı Pide

Eskiden mahallemizde Konyalı olduğum için etlipide ve börek fırınları olur ve annemler içini hazırlayıp fırına gönderirlerdi.Biz büyük bir zevkle gelen pideleri yerdik.Genelde Pazar günleri daha çok yaptırılırdı.Hala Konyada bu mahalle fırınları var.Damak tadına düşkün olanlar içlerini hazırlayıp etliekmek fırınlarına börek ve pide olmak üzere gönderiyorlar.Ben yakınımızda bu imkan olmadığı için pidemi kendim yapıyorum.İstediğimiz her türlü içten ev pidesi yapabiliriz.
Malzemeler
Yarım kg un
2 bardak su
Tuz
Yarım paket instant maya
İçi için
300 gr kuşbaşı et çok ince doğranmış
1 kuru soğan
1 tane domates
İsterseniz üzerine kaşar peyniri
Yapılışı
Hamurumuzu yoğurup bir saat kadar mayalandıralım.Bu arada etimizi ve soğanımızı kavuralım iyice pişsin domatesi de ince doğrayıp ekleyelim isterseniz baharat ve biberle de tatlandırabilirsiniz.Peynir soğan ve maydonozlada iç hazırlayabilirsiniz.Mayalanan hamurdan bir parça alıp unlanmış tezgaha koyup elimizle açalım oval bir şekilde uzatıp içimizi koyalım ve kenarlarından ortaya doğru kapatıp tepsiye alalım.Diğer hamurlarıda aynı şekilde yapıp 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim.Üzerini fırından çıkınca tereyağıyla yağlayabilirsiniz.

2015/01/img_0809.jpg

2015/01/img_0814.jpg

2015/01/img_0810.jpg

Reklamlar