Konya’nın etliekmek ve fırın kebabı

Konyamız çok zengin bir yemek kültürüne sahiptir.Evde yapılan yemekler ayrıdır bir de çarşı da yenilen çarşı yemekleri vardır.Çarşı yemeklerinin en başında odun ateşinde saatlerce bakır kazanlarda pişirilen fırın kebabı gelir,Selçuklular zamanından beri yapılan çok lezzetli bir kebaptır.Konya ‘ya gelip te bunu yemeden giderseniz çok şey kaybedersiniz.En güzel fırın kebabını da Vedat Milor’un tavsiye ettiği gibi Ali Baba ‘da yiyebilirsiniz.Yanında pide ve kuru soğanla çok nefistir.Ayrıca etliekmek denilen pideyi ve Konya böreğini de Havzan etliekmekçisinde yemenizi tavsiye ederim uzun tahta standların üstünde incecik yapılmış olarak ikram edilir.Konya’nın havasındanmıdır ,suyundanmıdır bilinmez başka yerlerde bu tadları tutturamıyorlar.Etlipide kıyma,soğan,domates ve maydanoz karışımından yapılır.Ayrıca bıçakarası denilen ince kıyılmış kuşbaşı ettende yapılmışına doyum olmaz.Eski adı Mevlana böreği olan ve Konya’ya özgü bir peynir çeşidi ve kıyma karışımıyla hazırlanan Konya böreği en sevdiklerim arasındadır.Bunların üstüne de kaymakla hazırlanan kaymaklı saç arası da yerseniz en güzel lezzetlerin tadına varmış olursunuz.Yakında bu saç arası tatlısını ve yapım aşamalarını paylaşırım inşallah.

IMG_0843

IMG_0856

IMG_0858

IMG_0836

Reklamlar