Çilek soslu hindistan cevizli muhallebi

Tatil bitti okullar açılıyor çocukları bu tatilin son gününde mutlu etmek için ev yapımı bir tatlı yapın derim.Çilek sosuyla yağsız,sütlü ve hafif üstelik şekerini de damak tadına göre ayarlayabilirsiniz.Ben çilekle yaptım dolabımdaki meyveleri değerlendirmek için siz istediğiniz bir mevsim meyvesini kullanabilirsiniz(mandalina,kivi,elma….gibi)
Malzemeler
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yumurta
1 paket vanilya
Sosu için
3 su bardağı çilek püresi( rondodan geçirilmiş)
Gerekirse yarım fincan su
1 tepeleme yemek kaşığı dolusu nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
Bir tencerede süt,şeker ve diğer malzemeleri çırparak orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirelim en son vanilyayı ekleyip,muhallebiyi bardaklara paylaştıralım.Çilekleri ayıklayıp robottan geçirip bir tencereye alalım üzerine nişasta ve toz şekeride ekleyip sos kıvamına gelinceye dek pişirelim.Çilekli sosu muhallebilerin üzerine ekleyip,süsleyelim.

IMG_0927

IMG_0923

IMG_0925

Reklamlar