Zerdeçallı,bademli,tavuklu pilav

Buzdolabımda bir gün önceden marine ettiğim tavuk gögüsleri vardı ne yapsam diye düşünürken ortaya bu güzel pilav tarifim çıktı.Tavuk etlerini çıtır tavuk yapmak için daha önceden soslamıştım kalanı da ertesi gün değerlendirdim havuçlu patates salatasıyla güzel bir öğün oldu.
Malzemeler
1 tane uzun ince doğranmış tavuk göğsü(sosu için 1 çay kaşığı zerdeçal,1 çay kaşığı,karabiber,biraz zeytinyağı,1 çay kaşığı köri,yarım çay bardağı süt ve tuz)
2 su bardağı pirinç
1 tane iri boy rendelenmiş havuç
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı badem
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su(doğrusu ben pilavları göz kararı yaparım,pirince göre su ölçüsü değişebiliyor)
Yapılışı
Tencremizde yağı eritip ısıtalım tavuk etlerini ekleyip pembeleştirelim,üzerine pirinçleri ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya dek,bademlerle birlikte kavuralım.Bu arada havuçları ve kuş üzümünü katıp sıcak su döküp pişirelim.Pilav suyunu çekip pişince biraz dinlendirip servis yapalım.

IMG_0900

IMG_0896

IMG_0889

Reklamlar