Chefika nın tarifiyle Ballı Un Helvası

Sevgili Şefika Günyel Hanımın Chefika İle Çay Saaati adlı kitabında birbirinden güzel tarifler var.Bana imzalı kitabını yolladığı için çok teşekkür ederim kendisine çok mutlu oldum.Ben de un helvasını çok sevdiğimiz için Chefika nın tarifiyle ballı un helvası yaptım,siz de deneyin çok güzel oldu.Ayrıca bu kitap tamamen çocukların eğitimi için destek oluyor sizler de bulursanız almanızı tavsiye ederim.
Malzemeler
125 gr tereyağı
1 bardak un
Şerbeti için
2/3 su bardağı şeker
1/3 su bardağı bal
2 su bardağı süt
1 çay bardağı kırılmış ceviz
Karamelize portakallar için
1 tane portakal
4 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
Tereyağını tencerereye alıp eritiyoruz.İçine bir bardak unu koyup kısık ateşte kavuruyoruz.Bu arada süt ve şekerimizi bir tencerede kaynatıyoruz.Biraz kaynayınca ocaktan alıp içine bal ilave edip,erimesini sağlıyoruz.Kavrulan unun kokusu çıkıp rengi dönmeye başlayınca cevizleri ekleyip 1, 2 dakika daha çeviriyoruz.En sonunda sıcak şerbeti dikkatle kavrulan una boşaltıp suyunu çekene kadar pişirip altını kapatıyoruz ve dinlendiriyoruz.
Portakal karameli için şekeri tavaya alıp eritelim ve yuvarlak dilimlenmiş portakalları atıp çevirerek bir,iki dakika pişirelim.En sonunda portakal dilimlerinin üstünde helvaları servis edelim.Portakal ayrı bir lezzet ve hafiflik verdi.

IMG_1001

IMG_1010

IMG_1012

IMG_0997

Reklamlar