Ebegümeci otu ve yemeği:

Ebegümeci Akdeniz ve Ege de bilinip tüketilen ve kendiliğinden yetişen bir şifalı ot çeşididir.Ben bu güzel yeşilliğin tadını aldıktan sonra mevsiminde sık sık yapmaya başladım.Kavurmasından,sarması,böreği ve çileme denilen pirinçli yemeğine kadar çok çeşidi yapılabiliyor.Bu defa ben pirinçli ve ekşili sarımsak soslu olarak yaptım yeşil bitkileri sevenler denesin derim.
Malzemeler
1 bağ ebegümeci otu
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı bulgur veya pirinç
2 diş sarımsak
1 tane kuru soğan
Yarım limon suyu
İstediğiniz ölçüde tuz
Yapılışı
Tencerede zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğan kavrulur,soğanlar pembeleşince salça ve iyice yıkanıp doğranmış otlar eklenip,çevrilir.Bulgur ve su ilave edilip pişirilir.Yemek pişince ezilmiş sarımsak ve limonla sos yapılıp üzerine dökülür.

IMG_1048

IMG_1067

IMG_1077-0

Reklamlar