Bulaşık Makinesinde Turşu Yapımı

Bulaşık Makinesinde Turşu yapımı

Bazen insanın canı nasıl turşu ister ama o anda yapıp yiyemezsiniz.Çünkü normal ev turşusu yapsanız olması için en az 10 gün gerekir.Bulaşık makinesi böyle bir anda insanın imdadına yetişiyor.Üstelik tuzunu az olarak yapıp hemen tüketebiliyorsunuz.Makinede yüksek sıcaklıkta çabucak oluyor ve vakumlanınca da bozulmuyor.Denemelerimle sabit.Daha önce de bu tarifi paylaşmıştım fakat fotoğraflarım güzel olmadığı için yeniden yapıp paylaşıyorum.

Malzemeler

Lahana dışında istediğiniz sebzeler( havuç,salatalık,karnabahar,biber,domates gibi)

Konserve kavanozları ve temiz kapaklar

Her kavanoz için 3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı iri tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 çay kaşığı limon tuzu

1,5 veya 2 su bardağı içme suyu ,1 çay bardağı üzüm sirkesi

Yapılışı

Taze sebzeler iyice yıkanıp,düzgün bir şekilde kavanozlara araya sarımsak konularak yerleştirilir.Üzerine verdiğim ölçüyle her kavanoza ayrı salamura yapılıp,kavanozların ağzı sıkıca kapatılır.İsterseniz bulaşık makinesini sadece turşuları yapmak için çalıştırabilirsiniz.Ya da benim yaptığım gibi bulaşıklar yıkanırken de kavanozları yerleştirebilirsiniz.Çıkınca yenmeye hazır tabi soğuduktan sonra.Not: İçine hiç bir şekilde makinedeki su geçmiyor üstelik turşular vakumlanmış olup bozulmuyor.



Reklamlar