Tepsi Kebabı

Tepsi Kebabı Antakya yöremize ait çok lezzetli ve kolay yapılan bir yemek.Tam vakti az olanlara göre.Antakyada bu kebap kasaplarda ya da evlerde hazırlanıp mahalledeki fırınlara pişirilmeye gönderiliyor.Odun fırınında pişen yemeğin lezzetine doyum olmaz ama bu imkanı bulamayanlar evde de yapabilir.

Malzemeler

500 gr orta yağlı kıyma

2 tane kuru soğan

1 tane yeşil biber

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

Not :İstenirse içine bir dilim ufalanmış ekmek ve 1 yumurta eklenebilir.Antakya da konulmuyor.Ben ekledim.Acı severseniz pul biber de koyabilirsiniz.

Üzeri için

2 domates

1 tane yeşil biber

 2 küçük patates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Önce tepsimizi hafifçe yağlayalım.Kıymalı harcı ince kıyılmış soğan ve biberle yoğurup,tepsiye yayalım.Üzerine dilimlenmiş domates,biber ve patatesleri dizip,tavada erittiğimiz yağ ve salçayı az bir miktar suyla karıştırıp yemeğimizin üzerine dökelim.200 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim.



Reklamlar