Sebzeli Pilav Ve Misket Köfteler

Pilav ve köfte birbirine çok yakışıyor.İşin içine sebzeler de girince yanında ayran veya salata ile sağlıklı bir öğün oluyor.Ben genelde pilavları tereyağı ile yaparım ama bu sefer sadece sızma zeytinyağı ile pişirdim.Bahçemizin zeytin ağaçlarından yapılmış naturel bir yağ olduğu için pilava çok yakıştı ve tereyağını aratmadı.

Malzemeler

2 su bardağı pirinç

4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

İnce doğranmış bir kuru soğan 

1 kase bezelye

1 tane küçük doğranmış havuç

4 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı tuz

Misket köfte için

300 gr kıyma

1 tane rende kuru soğan

1 dilim bayat ekmek içi(ufalanmış)

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Tencereye zeytinyağını koyup ısıtalım ve ince doğranmış kuru soğanı pembeleştirelim.Havuçları ve pirinci de ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavuralım.Eğer taze bezelye kullanacaksak bu esna da ekleyelim.Konserve olursa sonra da koyabilirsiniz.Suyunu ve tuzunu da döküp pilavımızı pişirelim.Pişince demlenmeye bırakalım.Bu arada misket köfteleri yoğurup, küçük toplar halinde yuvarlayıp kızgın teflon tavada az bir yağla kızartalım.Ben döküm teflon tava kullandığım için koyduğum yağı köfteler hiç çekmiyor tadı yumuşak olup,güzel pişiyorlar.Pişen misket köfteleri pilavımızla birlikte servis edelim.



Reklamlar