Taze Kabak Sarması

Eskiden kurutulmuş sebzeler çok kullanılırdı ve her şey mevsiminde tüketilirdi.Babaannem öyle güzel yemekler yapardı ki o tatları çok arıyorum.Tam bir Osmanlı kadınıydı,evimizden kurutulmuş meyve ve sebzeler hiç eksik olmazdı.Kuru erik ve kayısıyla nefis yemekler ve tatlılar yapılırdı.Bunlardan biri de incecik dilimlenip kurutulan kabaklardı.Kışın kabak bulunmadığı için yazdan hazırlanan bu kurulardan kıymalı kabak sarması yapılırdı.Ben bu kabak kurusunu bulamadığım için tazesinden denedim.

Malzemeler

1 kg kabak

400 gr kıyma (orta yağlı)

1 tane kuru soğan

Yarım çay bardağı ince bulgur(istenirse pirinç de olur aynı ölçüde)

1 tatlı kaşığı domates salçası

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

 1 tane yeşil soğan,sarımsak istenirse

Maydanoz,dereotu

Pişirmek için su

Yapılışı

Kabaklar iyice yıkanıp çok ince bir şekilde uzunlamasına ince dilimlenir.Dilimlenen kabaklara bolca tuz koyulup iki saat bekletilir.Bu arada yukarıdaki malzemelerle dolma içi hazırlanır.Bekleyen kabaklar çok bol suda yıpratmadan yıkanıp,tuzu çıkarılır.Hazırlanan içden kabakların ucuna koyup rulo şeklinde sarılır ve tencereye yan yana yerleştirilir.Su ve zeytinyağı ilavesiyle pişirilir.Yanına sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor.



Reklamlar