Yumurta Kapama

Kahvaltılık ve kolayca yapılan lezzetli bir tarif,yumurta kapama.Hele bir de köy yumurtası bulursanız nefis.Bizim bahçemiz büyük olunca tavuklarımız da var gönüllerince bahçede dolaşıyorlar.Tek sakıncası etrafı biraz pisletmeleri.Ara sırada yumurtluyorlar.Bu yumurtaların tadı marketdeki hazır yumurtalardan çok daha güzel ve besleyici.

Malzemeler

2 tane yumurta(katı haşlanmış)

1 yemek kaşığı tereyağı

Karabiber,tuz,kimyon,pulbiber,nane

Yapılışı

Yumurtaları katı olarak pişirelim ve yanlamasına düzgünce ikiye keselim.Bu arada tereyağını tavada eritip yumurtalarımızı beyaz kısmı yukarı gelecek şekilde yağın içine koyup,baharatlarını ve tuzunu ilave edelim çok az ocakta durdurup servis yapalım. 

   

Reklamlar