Çıtır Tavuk Dilimleri

Fast food tarzı yerlerde yapılan tavuk ve kızartmalar çok lezzetlidir değil mi.Ama insanın onları yerken içi hiç rahat etmiyor.Neden derseniz kimbilir hangi yağda kızarıyorlar.Muhtemelen kızartma yağları çok bol koyulduğu için günlerce kullanıyorlardır.Benim çocuklarda bu kızarmış tavukları çok seviyorlar,ben onlara sevdikleri lezzeti evde yapmaya çalışıyorum.Bu da kızartma fakat hiç olmazsa sadece bir kere kullanılıyor.İşi bitince atılıyor.Yanın da da soğan halkaları ve elma dilim patates de oldu mu sanki o ünlü fast foodlardan yemiş gibi oluyorsunuz.

Malzemeler

1 tane büyük tavuk göğsü(jülyen,yani uzun,ince doğranmış)

2 yemek kaşığı soya sosu

1 yemek kaşığı acı(chili sos)

1 çay kaşığı karabiber

4 yemek kaşığı un (tavukları bulamak için)

Kızartmak için sıvı yağ(döküm teflon tavada kızarınca hiç yağ çekmiyor)

Yanına elma dilim patates ve soğan halkaları

Yapılışı

İnce uzun doğranmış tavuk dilimlerini,soya sosu ve acı sos,karabiberle tadlandırıyoruz ve buzdolabında bekletiyoruz.1 saat beklese yeterli oluyor.Yapacağımız zaman tavada yağımızı kızdırıp,tavukları una iyice bulayıp kızartıyoruz.Yanında soğan halkası ve elma dilim patateslerle çok yakışıp tam bir ziyafet oluyor. 

       

Reklamlar