Firik Pilavı

Bulgurlu tadları çok seviyorum hem faydalı hem de çok lezzetli.Gaziantep yöresinde çok sevilen firik bulguru isli  ve değişik tadıyla çok lezzetli.Denemediyseniz bence bir an önce yapın.Öylesine güzel ve yapımı da kolay.Firik bulguru,buğdaylar başaklanıp henüz yeşilken biçiliyor ve ateşte yakılıyor.Bu da  ayrı isli bir lezzet katıyor.

Malzemeler

1 su bardağı firik bulguru

3 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı et suyu

1 su bardağı normal sıcak su

2 çay kaşığı tuz

Yapılışı

Tencereye yağ koyulur eriyince,bulgur eklenip hafif kavrulur.Üzerine sıcak su ve et suyu ilave edilip,suyunu çekinceye dek normal bulgur pilavı gibi pişirilir.Firik bulguru biraz daha geç piştiği için suyu az gelirse ilave edebilirsiniz.Yanında haşlanmış etle çok yakışıyor. 

     

Reklamlar