Sebzeli Bahar Çorbası

Bahar geldiği için biraz daha hafif yemekler yapmaya özen gösteriyorum.Ama bir yandan da hamur işlerini çok çok sevdiğim için yapmamak için kendimi tutuyorum.Konyalı olduğumdan börek gibi tatlardan uzak durmak çok zor.Her türlü yemeği yiyip te kilo almayanlara çok özeniyorum.Çocuklara her ne kadar hamur işi yapmamak için söz versem de herhalde dayanamayıp yaparım gibi  geliyor.

Bahar Çorbası

1 tane yeşil kabak

 2 tane havuç

1  çay bardağı haşlanmış taze ya da konserve mısır

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı un

2 su bardağı tavuk suyu

1 su bardağı süt

1 su bardağı normal su

1 tutam dereotu

Yapılışı

Kabak ve havuçlar rendelenir,tencerede yağ eritilir ve un pembeleştirilir.Rendelenen sebzeler unla birlikte biraz çevrilir,üzerine tavuk suyu ve su eklenip kaynatılır.Pişmesine yakın haşlanmış mısır taneleri ve süt karıştırılarak eklenir.Bu arada kaynamakta olan çorbaya bir iki damla limon sıkınca süt kesilmiyor.Çorba pişince üzerine dereotu eklenip servis edilir. 

     

Reklamlar