Kolay Krem Karamel

Aslında gerçek krem karamel yapmak zor ama bu tarifle,kolay ve güzel.Üstelik yapımı vakit almıyor,yumurta kokmuyor.

Malzemeler

5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası

1 tane yumurta

5 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

Karameli için

1 su bardağı toz şeker

Yapımı

Bir tencerereye,bütün malzemeler koyulur ve bir çrpıcı yardımıyla iyice ezerek karıştırılır.Orta ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamını alıncaya dek pişirilir.Karameli hazırlamak için,yanmaz,yapışmaz bir tavaya bir bardak şeker koyulur ve eritilip,kaşık değdirmeden karamel haline getirilir.Şekeri dikkatle eritip karamel haline getirelim ki yanmasın.Eriyen karameli ateşe dayanıklı kaselere paylaştıralım.Bunun için 6 kase yeterli oluyor.Karamellerin üzerine de muhallebiyi paylaştırıp,buzdolabında en az 4 saat soğutup ters çevirip servis edelim. 

     

Reklamlar