Hatay Usulü Kısır

Ne zamandır bir şeyler paylaşamadım.Eğer bloğa bakıpta yeni tarifler göremediyseniz affınızı dilerim.Bahar mevsimi gelince allerjik rahatsızlığım olduğu için yorgun düşüyorum,canım pek bir şeyler yapmak istemiyor.Günlük yemeğimi yapıyorum,bunları da bazen instagramda paylaşıyorum.Bugün çocuklara Hatay kısırı yaptım.Normal kısırdan çok daha değişik ve lezzetli.Yanında da taze yaprak olursa yemeye doyum olmuyor,tabi bir de doğal nar ekşisi olmazsa olmazı.

Malzemeler

Kişi başına göre 1 çay bardağı ince köftelik bulgur

Yarım demet maydanoz

Yarım demet taze nane

1 çay bardağı sızma zeytinyağı(köftelik bulgur ölçünüze göre ayarlayabilirsiniz)

1 çay bardağı nar ekşisi

1,5 yemek kaşığı domates salçası

1,5 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı isot

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı kimyon

5 ya da 6 adet yeşil soğan 

1 tane kuru soğan

Yapılışı

Çok az su ile köftelik bulguru ıslatalım.Üzerine kuru soğan,salça ve baharatları ekleyip biraz yumuşayıncaya dek yoğuralım.En sonunda yeşillikleri,zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edip ,karıştırıp servis yapalım.Yanında haşlanmış taze yaprak ve turşu çok yakışıyor.